En alvorlig historie om glæden ved livet

IMG_8230

Twistet billede, med mange billeder i. Det er både fint og lidt forvirrende, præcis som mit søndagshumør. Jeg har brugt min dag på at sove længe, drikke kaffe og te og læse. Jeg har læst “En alvorlig historie om glæden ved livet” som både har rørt mig og givet mig lyst til at bo i Afrika. Bogen er skrevet af Henning Mankell og en blanding af en erindringsroman og en sygdomsskildring, men den er på ingen måde sentimental og måske er det derfor jeg allerede er så betaget af den. Den giver mig lyst til at sidde på en café og betragte mennesker, den giver mig lyst til at tænke stort og den giver mig lyst til at læse klassikere.

“Jeg har hørt solsorten. Altså har jeg levet.” Det er så fint og banalt, hvilket også er grunden til at det er så rigtigt. Mankell har en evne til at se de små og smukke ting ved livet, og hans beskrivelser af de mennesker han har mødt og de situationer han har overværet, gør mig misundelig på hans detaljerede hukommelse og hans årvågenhed. Jeg syntes alle burde læse den og lære lidt om et livssyn der ikke svigter, selv ikke på dødslejet. Det er smukt og beundringsværdigt.

“Og hun minder mig om det, som alle bør vide: at sorgen må have bolig i mennesket, for at det modsatte kan blive synligt.”

God søndag. Om lidt er det påske og jeg smutter til Fyn. Det glæder jeg mig til!

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *