Mindfuck: Eye attack

Jeg fascineres af mange ting. Det skrevne sprog, lyset en tidlig morgen, en perfekt kop kaffe, en mørk læbestift, en dygtig fagperson i alle afskygninger, planters evne til at gro i potter og processen med at rejse fra a til b. En anden ting jeg fascineres af er museer, og her taler vi museer i alle afskygninger. Alt fra Nationalmuseet i København, Aros i Århus og til American Museum of Natural History i New York. De er så forskellige og rører noget i mig, på hver deres måde. I sidste ende er det nok et spørgsmål om at jeg er gennemgående visuel. Jeg elsker simpelthen at betragte og observere.

Da jeg i sidste uge havde damebesøg, skulle vi selvfølgelig forbi et af mine absolut favoritmuseer, nemlig Louisiana i Humlebæk. Jeg ved ikke helt hvad det er det sted kan, men jeg kan bruge mange timer der. Bare slentre rundt, opdage nye kroge og snuse i shoppen. Torsdag aften var ingen undtagelse. Vi fik både tjekket shoppen (og shoppet plakat, ups), set de faste udstillinger og de nye. Her var især den ene mageløs, nemlig “Eye Attack”. Aldrig har jeg oplevet noget så underligt. Hvordan vi hver især reagerede forskelligt på de obskure værker. Mig påvirkede det på ingen måde fysisk men min veninde måtte give op, og sætte sig og vente til vi andre havde studeret færdig. Hun blev fysisk dårlig og kunne slet, slet ikke rumme billederne og illestationerne. Virkelig bizart og ret fantastisk.

Jeg er på ingen måde kunstekspert. Jeg kan til nøds udpege ekspressionistiske træk og jeg forstår brugen af  nærværsstrategier i et værk, i og med at jeg har skrevet en litteraturopgave ud fra dette fænomen. Jeg kan også ofte spotte et barokmaleri, men så slutte herligheden vist der. Min kunstviden strækker sig udelukkende til det jeg kan relatere til litteraturen. Jeg er blot tiltrukket af det visuelle og hvordan kunsten kommer i så mange former. Hvordan den kan forarge og frastøde, samt tiltrække og sætte rammen om glemte følelser. Eller som “Eye Attack” gjorde, påvirke os fysisk uden at vi på nogen måde havde forestillet os det. Tak Louisiana. Jeg kommer igen til Marts når I åbner den nye udstilling.

IMG_8213

IMG_8212

Lignende indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *