Kroppen

Jeg har egentlig aldrig været forundret over kroppen. Hvorfor den gør dit og hvorfor den gør dat.
Jeg tror den har sine grunde.
Den buler ud alle steder, den udskiller væsker jeg helst er foruden.
Den gror ikke som jeg havde håbet.
Den giver mig besvær når jeg køber bukser. De er for lange og jeg er for kort.
Pludselig skal vi være kvinde, kroppen og jeg. Vi skal tage stilling til rolle og fremtoning.
Til blod en gang om måneden.
Det er ok. Ødelagte blondetrusser og bakteriefyldte makeuppensler taget i betragtning.
I sidste ende er jeg ikke forundret. Jeg stoler på den.
Den bærer mig når jeg svigter den. Den indeholder over 70 billioner celler der alle bekymrer sig om mig.
Den tager mig fra a til b, selv når modet svigter. Den formår, på magisk vis, at begejstre andre, helt uden at jeg prøver.
Så kan jeg godt leve med blodet og slimet og bulerne. Den dårlige hud og det fedtede hår. Hårene generelt.
Kravet om kvindelig fremtoning og perfekt makeup er ikke noget kroppen pålagde mig.
Ikke en eneste gang. Det var mig selv.
Jeg har aldrig været og jeg vil aldrig være vred på den.
Kære krop, Jeg tror du har dine grunde.

Continue Reading

Fredagspip og KBHlæser

IMG_8314

IMG_8323

Morgenlys og fredagsfjæs. I dag har jeg dedikeret hele dagen til en ting: mig selv. Det ret fantastisk og kan klart anbefales! Jeg har set på pænt morgenlys, trænet, skrevet artikel om et virkelig spændende projekt og været på uni og høre om strukturalisme. I skrivende stund er jeg på vej ud af døren, for at tage hul på KBHlæser. Den står på mænd på randen af nervøst sammenbrud og Fjodor Dostojevskij på hovedbiblioteket.

Adiòs og GOD weekend!

Continue Reading

Jeg deler det helst med dig

En uendelig vivel af modsætninger
der slås mod hinanden
i en kamp om at betyde noget

Om det så er at købe mandariner i Netto
eller at holde i hånd, mod sygdom og død
Ting vi ikke helt forstår

Alt sammen aspekter
af det bal vi kalder livet
Jeg deler det helst med dig
Når du får en klump i halsen
såvel som når du smiler
og dit hår er fyldt med stjerner

Continue Reading

John Kenn Mortensen

John Kenn Mortensen 2

John Kenn Mortensen 1

I forbindelse med KBH læser har jeg (gen)opdaget John Kenn Mortensen og hans mageløse tegninger. Jeg er kæmpe fan og vil gerne have dem alle sammen hængende på mine vægge, selvom det nok ville blive en smule for meget. Monster hybel much. Under KBH læser er det muligt at få tatoveret hans motiver til nedsat pris. Det foregår ved Wicked Workshop og bliver kombineret med oplæsning af horror-fortællinger. Sejt alligevel!

Continue Reading

Mindfuck: Eye attack

Jeg fascineres af mange ting. Det skrevne sprog, lyset en tidlig morgen, en perfekt kop kaffe, en mørk læbestift, en dygtig fagperson i alle afskygninger, planters evne til at gro i potter og processen med at rejse fra a til b. En anden ting jeg fascineres af er museer, og her taler vi museer i alle afskygninger. Alt fra Nationalmuseet i København, Aros i Århus og til American Museum of Natural History i New York. De er så forskellige og rører noget i mig, på hver deres måde. I sidste ende er det nok et spørgsmål om at jeg er gennemgående visuel. Jeg elsker simpelthen at betragte og observere.

Da jeg i sidste uge havde damebesøg, skulle vi selvfølgelig forbi et af mine absolut favoritmuseer, nemlig Louisiana i Humlebæk. Jeg ved ikke helt hvad det er det sted kan, men jeg kan bruge mange timer der. Bare slentre rundt, opdage nye kroge og snuse i shoppen. Torsdag aften var ingen undtagelse. Vi fik både tjekket shoppen (og shoppet plakat, ups), set de faste udstillinger og de nye. Her var især den ene mageløs, nemlig “Eye Attack”. Aldrig har jeg oplevet noget så underligt. Hvordan vi hver især reagerede forskelligt på de obskure værker. Mig påvirkede det på ingen måde fysisk men min veninde måtte give op, og sætte sig og vente til vi andre havde studeret færdig. Hun blev fysisk dårlig og kunne slet, slet ikke rumme billederne og illestationerne. Virkelig bizart og ret fantastisk.

Jeg er på ingen måde kunstekspert. Jeg kan til nøds udpege ekspressionistiske træk og jeg forstår brugen af  nærværsstrategier i et værk, i og med at jeg har skrevet en litteraturopgave ud fra dette fænomen. Jeg kan også ofte spotte et barokmaleri, men så slutte herligheden vist der. Min kunstviden strækker sig udelukkende til det jeg kan relatere til litteraturen. Jeg er blot tiltrukket af det visuelle og hvordan kunsten kommer i så mange former. Hvordan den kan forarge og frastøde, samt tiltrække og sætte rammen om glemte følelser. Eller som “Eye Attack” gjorde, påvirke os fysisk uden at vi på nogen måde havde forestillet os det. Tak Louisiana. Jeg kommer igen til Marts når I åbner den nye udstilling.

IMG_8213

IMG_8212

Continue Reading